عمده ترین مشکل موجود در باغ پسته مسئله نفوذ آب در زمین است. که عموما بستگی به قابلیت نفوذپذیری خاک و کمبود نفوذ آب در خاک دارد. از طرفی نفوذ آب در خاک نیز بستگی به میزان شیب زمین و مقدا آبی دارد که روی زمین جاری میشود و هرگونه مانعی که در راه این دوعامل پیش بیاید سبب عدم نفوذ آب در زمین و مشکلات دیگری در باغ پسته میشود. به عبارت دیگر نفوذ ناپذیری خاک باعث نرسیدن آب کافی به منطقه فعال ریشه کندی تولید و آبیاری های بعدی خواهد شد.
هرچه درخت مسن تر باشد نیاز به آب بیشتری پیدا میکند و این مشکل را شدیدتر مینمایند . در اغلب مناطق پسته خیز کالیفرنیا میانگین نیاز هر ایکر باغ تقریبا(۴۰) اینچ آب در سال است که اگر آب ذخیره شده باران را در زمستان و ضایعات سیستم های مختلف ابیاری را به آن اضافه یا کسر کنیم حجم آبیاری فصلی در هر ایکر باغ پسته به (۴۲) اینچ (به علاوه یا ۹- اینچ آب اضافی در تیرماه )میرسد
وچنانچه این مقدار آب به زمین نرسد مشکل کم آبی و عوارض آن تشدید میشود.در واقع کندی و کمبود نفوذ آب در خاک نه تنها محاسبات آبیاری بهم میریزد بلکه سبب جمع شدن آب اضافی در اطراف ریشه میشود و هر اندازه که قابلیت نفوذ در خاک کمتر باشد تهویه ریشه نیز کاهش بیشتری پیدا میکند. مضافا آنکه هر اندازه که آب در سطح زمین نیز به حالت اشباع برسد احتمال خفگی ریشه و آلودگی طوقه به (فیتو فتورا) و سایر بیماریهای ریشه بیشتر خواهد شد.
-عدم تخلیه آب در نیمه فصل ، از عمق زمین و پرشدن روی زمین از آب کافی به مدتی در از بین دو نوبت آبیاری.
– راکد ماندن آب زیاد روی زمین بمدت طولانی و قطع ارتباط.
– کاهش رشد گیاهی و تولید میوه و حاصل خیزی باغ.
– کاهش درصد پسته خندان.
– تهویه ناقص و افزایش آلودگی های ریشه به بیماری.
اولین قدم در راه حل مشکل کندی نفوذ آب در باغ پسته توجه دقیقبه چگونگی عمل نفوذ آن در زمین است.
درآغاز هر آبیاری آب به سرعت در خاک نفوذ میکند. زیرا خاک خشک است و آب از داخل شکافها و روزنه های آن پایین میرود اما پس از چند ساعت روند نفوذ آن کند میشود.
به همان اندازه که خاک از سطح زمین تا منطقه ریشه مرطوب میشود به همان اندازه فاصله سطح زمین تا منطقه مرطوب زیادتر میشود.مضافا آنکه ذرات خاک رس باد میکنند و با انسداد شکافها و پر کردن روزنه های خاک سبب کندی نفوذ آب در زمین میشوند و در نتیجه تعادل بین میزان آب داده شده به زمین و آب محتوی در ذرات خاک (روزنه ها )بهم می ریزد.
شوری آب و ترکیبات شوری آن در ذرات خاک طبیعتا با آب غیر شوری که به زمین داده میشود نسبت به یکدیگر واکنشی نشان میدهند که در نتیجه مزید بر کندی نفوذ آب در زمین میشوند. قوه جاذبه نیزز فرآیندی است که در این عمل تاثیر دارد.
به هر صورت عمل نفوذ آب در خاک نیز بستگی به ویژگی های آب و کیفیت ساختار خاک دارد. به این شکل:
چگونگی نفوذ آب در خاک
-خشکی خاک
-تعداد و اندازه روزنه های خاک
-شکاف ها
– میزان شوری آب در خاک
-عدمهماهنگی بین خاک و ریشه
-میزان شوری آب
-ترکیبات شوری آب
-عمق آبرسی از سطح خاک تا ریشه
جمع حجم منافذ، ابعاد هر کدام از روزنه ها، حرکت و جریان آب در آنها شوری آب و دوام نمک ها عواملی هستند که در چگونگی نفوذ آب در آبیاری های باغ اثر میگذارند.
فروش انواع پسته، فروش مغز پسته، فروش پسته آبخندان، فروش پسته دهن بست
پسته فندقی
پسته فندقی از نظر شکل و ظاهر نسبت به بقیه انواع پسته کوچکتر میباشد و کمی از فندق بزرگتر و به دلیل اینکه پسته ریزی میباشد تعداد آن در یک کیلو بیشتر از سایر پسته ها میباشد در نتیجه برای آجیل اقتصادی تر میباشد و بیشترین حجم را برای صادرات به خود اختصاص داده است.بهترین نوع پسته فندقی را میتوان در زرند پیدا کرد.
پسته احمد آقایی
پسته احمد آقایی نسبت به فندقی کشیده تر و بزرگتر میباشد و دارای طعم بسیار عالی میباشد و از نظر طعم خوشمزه ترین نوع پسته میباشد و این نوع پسته فراوانترین نوع پسته به دلیل مرغوبیت پیوند آن میباشد و برای آجیل پر مصرف ترین نوع پسته میباشد و بهترین نوع پسته احمدآقایی را میتوان در منطقه نوق رفسنجان یافت.
پسته کله قوچی
همانطور که از اسم آن پیداست پسته کله قوچی پسته ای درشت و گرد میباشد و دارای طعم خاص خودش هم هست و چون اندازه آن بزرگ است توچین آن جلوه ی خاصی دارد و به آجیل شکل و ظاهر زیبایی میبخشد و بهترین نوع پسته کله قوچی در منطقه نوق رفسنجان پیدا میشود.
پسته اکبری
پسته اکبری پسته ای بسیار کشیده و بزرگ است و از نوع احمد آقایی کشیده تر میباشد و در بین انواع پسته ها دارای قیمت بیشتری میباشد دست چین آن برای آجیل پرطرفدار است.و پسته لوکس و مجلسی میباشد و بهترین نوع پسته اکبری در شهرستان انار و منطقه کشکوییه رفسنجان برداشت میشود.